Sunday, November 30, 2014

Контроль тиску в шинах - управління власною безпекою

Машина повинна коритися кожному руху водія. Вона повинна бути легкою в керуванні, маневреною, але в той же час стійкою на трасі. А «коштує» автомобіль на колесах. А в колесах, як відомо, повітря, під тиском. Управління, комфорт, безпеку автомобіля залежить від рівня цього самого повітря в шинах. Тиск у шинах може бути вище норми, тоді автомобіль буде підстрибувати на вибоїнах і ямах, рівень комфорту пересування на такому автомобілі істотно знижується, так само це може призвести до пошкодження покришки. У разі якщо тиск в шині падає, виникають інші неприємності - збільшується витрата бензину, знижується стійкість на поворотах, автомобіль заносить.

Правильне (нормальне) тиск у шинах, дає можливість керувати автомобілем комфортно, максимально використовуючи його можливості. Підтримка оптимально рівня тиску в шинах забезпечує нормальну їх зчеплення з дорожнім покриттям, і економію палива.

Кожен водій визначає рівень тиску в колесі по-різному. В основному «на око» або ударом носка по колесу, рідше манометром. Перевірити температуру шин вищевказаними способами взагалі неможливо. Слід пам'ятати, що автомобільна гума щодня втрачає повітря. У результаті близько 85% водіїв щодня ризикують своїм життям, і життям пасажирів, вони їздять з наднизьким тиском в шинах.

Практично на всіх автомобілях класу Люкс (Lexus, Audi, Porsche, BMV, Dodge, Land Rover, Volvo і т.д.) в базовій комплектації встановлені датчики контролю тиску і температури - TirePressure Monitoring System (TPMS).

TPMS зараз є ознакою гарного автомобіля. Власнику вищевказаних марок, явно не пристало перед поїздкою бігати навколо автомобіля з манометром або псувати дороге взуття про колесо.

Цільовим призначенням даної системи є - контроль тиску і температури в шинах і попередження водія, в разі відхилення показників від заданої норми.

Система контролю тиску і температури в шинах складається з автономних датчиків та інформаційного блоку (дисплея). Кількість датчиків - відповідає чисельності коліс, датчики встановлюються на ніпелі (зовнішня установка) або на ободі колеса (внутрішня установка). Інформаційний блок з дисплеєм кріпиться в салоні автомобіля в зручному для огляду місці.

Це бездротова система, інформація від датчиків до блоку передається радіосигналом. Інформація з шин зчитується при включенні запалення. У режимі реального часу система стежить за зміною температури і тиску в шинах, при цьому дані виводяться на екран. У разі відхилення від нормального значення зазвучить застережливий звуковий і світловий сигнал, і на моніторі інформблока відобразяться дані про зміни (колесо і рівень відхилення).

Наприклад, інтерактивне меню системи Orange P409S відображає дані з датчиків, отримані по радіоканалу. Система порівнює отримані дані з заданими установленими межами, причому кордони задаєте або Ви, або вони залишаються за замовчуванням заводські. Дані, інтерпретовані системою як нормальні, відображаються на моніторі зеленим кольором, при перевищенні - виділяються червоним. Показання датчиків оновлюються системою Orange P409S із заданим інтервалом часу, слід зазначити, що поточні дані температури і тиску зчитуються і відображаються по кожному колесу. Харчування на монітор подається від прикурювача. Робочий діапазон температур P409S від -40 ° С до +85 ° С, може бути встановлена на автомобілі тиск в шинах яких 0 - 76 psi.

Для вантажних автомобілів та 6-ти колісних автобусів Orange випустила моделі Р602с і Р602b, система складається з відповідної кількості датчиків і більш розширеним діапазоном моніторингу даних. Температура від -30 ° С до 105 ° С, тиск в шинах 0-230 psi.

Система контролю тиску і температури компанії Orange Electronics офіційно затверджена генеральною асамблеєю FIA і встановлюється в болідах Formula 1.

Orange Electronics - офіційний постачальник для - H onda, T oyota, Y amaha, D aytona, M itsubishi B us, I suzu, та ін. Встановлюється не тільки виробниками легкових автомобілів, але і використовується виробниками в базовій збірці вантажопасажирської автотехніки.

Іноді необхідно самостійно переставити датчики температури і тиску. Це відбувається в тих випадках, коли ви «перевзуватися» машину, наприклад з шосейної гуми на внедорожную. У даному випадку слід звернути увагу на TPMS компанії Tyre d og. Прерогативою використання системи контролю тиску і температури Tyre d og є її повна мобільність. Зовнішні бездротові датчики просто накручуються на ніпель, закріплюючись антивандальними контргайками, а основний блок, при бажанні, легко переноситься в інший салон. Енергії елементів живлення достатньо для роботи протягом 6-7 років. На відміну від аналогічних систем інших виробників Tyre d og інформує водія про зниження / підвищення тиску або температури.

Беручи до уваги той факт, що контроль над тиском і температурою в шинах особливо необхідний водіям, у яких автомобіль має більш ніж 4 колеса, компанія Tyre d og розробила системи ТD2200A-X-06, ТD2200A-X-10, ТD2200A-X-24 відповідно на 6, 10 і 24 датчиків. Зовнішні датчики дозволять водієві вантажного автомобіля або автобуса встановити / перевстановити систему без розбортування численних коліс. Системи цих серії свого роду унікальні і єдині на ринку! Tyre d og була першим виробником, який випустив портативні системи контролю тиску і температури для авто до 24 коліс. Дана розробка значно полегшила життя компаніям, які займаються вантажними і пасажирськими перевезеннями.

Системи контролю тиску в шинах виробництва компаній Orange Electronics і Tyre d og забезпечують точну, довгострокову і надійну роботу в будь-яких дорожніх умовах. Основним призначенням TPMS є запобігання аварійно небезпечної ситуації на дорозі. Але ще ця система дозволить Вам скоротити витрати на паливо, вчасно попередити про необхідність ремонту а також допоможе продовжити строк експлуатації шин.

No comments:

Post a Comment

Автомобіль BMW седан Автомобіль Mercedes-Benz автомобіль авто запчастини машини автомобіль класу седан відгуки автовласників про автомобілі відгуки про автомобілі відгуки про легкові автомобілі легкові автомобілі седан оцінка автомобіля відгуки www.dela.su demo10.vlgshop.ru demo2-ecomm.in.ua demo3-ecomm.in.ua denta159.ru dentex-tulun.ru derenova.com.ua dburn.ru detki-sad.com dermatologist.com.ua автомобілі audi a4 CX-5